![]() Slagerij Fred van Laar |
Graag vertellen wij u wat meer over de herkomst van ons vlees.
Ons rundvlees is afkomstig van het Twentse landschap van vaarzen van 3-4 jaar oud met aandacht voor welzijn, Blonde Aguitaine diverse malen gekalfd. Gegarandeerd een puur stuk rundvlees, mals en heerlijk van smaak.
Al heel wat jaren verkopen wij scharrelvarkensvlees. Waarom? Gewoonweg als iets beter kan moet je dat gewoon doen! Veel betere leefomstandigheden, een langer leven, meer ruimte, vrije uitloop, normaal daglicht, veel beter voer waar geen antibiotica aan is toegevoegd, waren destijds de redenen om scharrelvarkensvlees te gaan verkopen. Het vlees zelf heeft meer smaak, is wat steviger en ruikt aanzienlijk minder in de pan. Om de juiste beslissing te maken hebben wij eerst nog een aantal boerderijen bezocht, onder het motto “eerst zien dan geloven”. Ons scharrelvarkensvlees is dus afkomstig van Hollandse bodem.
Onze kipfilet is 100% scharrelkipfilet afkomstig van Hollandse bodem, geboren en gemest.
40% meer leefruimte
Natuurlijk dag- en nachtritme
Een langer leven (dus ook zwaardere kipfilet)
Natuurlijke ventilatie
Meerdere controles in de stal
Meer afleiding in de stal
Overdekte vrije (buiten) uitloop
Geen preventief gebruik van antibiotica. Het voer bestaat voor 70% uit granen. Kip van een langzaam groeiend sterk ras.
Wij verkopen graag een eerlijk stuk vlees voor een eerlijke prijs. Beter voor dier en milieu, dus ook beter voor de mens.
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.