Slagerij Fred van Laar |
Graag vertellen wij u wat meer over de herkomst van ons vlees.
Ons rundvlees is afkomstig van het Twentse landschap en afkomstig van runderen van 3 á 4 jaar oud. Wij vinden het belangrijk om te werken met Hollands rundvlees zodat we een zo kort mogelijke voetprint nastreven. Daarnaast staat welzijn van de koeien hoog in het vaandel bij onze leverancier. Het ras, de Blonde d’Aquitaine, is officieel afkomstig uit Frankrijk maar is 40 jaar geleden in Nederland geintroduceerd. Het geeft ons een puur stuk rundvlees, mals en heerlijk van smaak.
Al heel wat jaren verkopen wij scharrelvarkensvlees. Waarom? Gewoonweg als iets beter kan moet je dat gewoon doen! De varkens hebben betere leefomstandigheden, een langer leven, meer ruimte, vrije uitloop, normaal daglicht en kwalitatief goed voer waar geen antibiotica aan is toegevoegd. Zojuist genoemde waren destijds redenen om scharrelvarkensvlees te gaan verkopen. Het vlees zelf heeft meer smaak, is wat steviger en ruikt aanzienlijk minder in de pan. Wij hebben diverse boederijen bezocht onder het motto ''eerst zien dan geloven''. Medaillon is onze vaste leverancier voor scharrelvarkensvlees en wij zijn zeer tevrden over de kwaliteit. Bovendien komt het vlees opnieuw van Hollandse bodem.
Wij verkopen 100% scharrelkipfilet uit Nederland.
40% meer leefruimte
Natuurlijk dag- en nachtritme
Een langer leven (dus ook zwaardere kipfilet)
Natuurlijke ventilatie
Meerdere controles in de stal
Meer afleiding in de stal
Overdekte vrije (buiten) uitloop
Geen preventief gebruik van antibiotica. Het voer bestaat voor 70% uit granen. Kip van een langzaam groeiend sterk ras.
Wij verkopen graag een eerlijk stuk vlees voor een eerlijke prijs. Beter voor dier en milieu, dus ook beter voor de mens.